Passie voor motorrijden

Motorrijden is onze passie. Bij Motorprofessional zien we de motor niet enkel als vervoersmiddel, maar vooral als hobby. Veiligheid, kennis en inzicht zijn belangrijke voorwaarden om vol te kunnen genieten. Want, zoals Motorprofessional-oprichter Laurens Wisselink zegt: “Motorrijden is niet gevaarlijk, maar je kunt wel gevaarlijk motorrijden”.

Laurens Wisselink: van motorfanaat tot instructeur

Als kleine jongen wist Laurens het al: later zou hij ook op zo’n stoere, grote motor rijden. En jawel: hij haalde zijn alle rijbewijzen, inclusief chauffeursdiploma, op zijn 18e jaar. Via een carrière als onder meer vrachtwagenchauffeur, verkeerskundige en onderwijsdirecteur was het zover. In 2005 startte Laurens Motorprofessional. Het bleek een gouden greep: Laurens’ passie voor motorrijden bleek een goede match met zijn ervaring in het verkeer en zijn instructeurstalent. En leergierig als hij is, volgde Laurens vele vrijwillige opleidingen, onder meer die voor gevorderd motorinstructeur. Daarnaast is hij docent Verhoogde Rijvaardigheid bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.


Laurens omschrijft zijn baan als ‘alles behalve een gewone baan’. En dat betekent dat jij ook ‘alles behalve gewone les’ zult krijgen. Laurens’ verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat je een veilige les hebt op jouw eigen niveau. Dit doordat er iedere seconde van de les wordt gefocust op jouw voortgang en staat van zijn. Waar veel rijscholen dit vanuit een auto doen, begeleidt Laurens vanaf zijn eigen motor. Dit zodat er inzicht is in hoe je het voertuig beheerst, hoe je snel uitwijkt, hoe je veilig kunt inhalen en manoeuvreert in het verkeer.


Leerlingen met een ADHD-diagnose of een Autisme Spectrum Stoornis krijgen bij Motorprofessional begeleiding op maat. Laurens heeft een opleiding als ADHD/ASS instructeur op zak en begrijpt wat wel én vooral ook niet werkt voor jou. Heb je rijangst? Ook dan ben je van harte welkom. In december 2018 verwacht Laurens zijn opleiding tot rijangstcoach af te ronden. Zo weet je zeker dat je een passende plek hebt om je angst te overwinnen.


Naast veiligheid en vaardigheid, is plezier een belangrijk uitgangspunt van de lessen. De twee uur die we per sessie hebben, benutten we zo goed en prettig mogelijk. Er is een voor- en nabespreking en natuurlijk de ruimte voor vragen tussendoor. Motorprofessional faciliteert jou in je passie voor motorrijden!
Wil je meer weten over de verschillende opleidingen, lees dan hier verder.

Proefles motorrijden

Enthousiast over motorrijden maar nog niet zeker of het iets voor je is? Kom gerust langs voor een kop koffie en een introductieles. We kijken dan samen naar wat er bij jou past en hoe wij daar eventueel invulling aan kunnen geven. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

* verplichte velden