Rijangstcoach

Rijangst in getallen
In Nederland hebben bijna 7 miljoen mensen een rijbewijs. Overmatige angst voor rijden komt voor bij  zo'n 1 miljoen mensen in Nederland. Dit cijfer is slechts een benadering. Een half miljoen rijangstigen vermijdt het (motor)rijden volledig of kan niet volop genieten van het (motor)rijden. Een evengroot aantal rijdt nog wel, maar doet dat met angst en beven. Hiervoor geldt dat ze tijdens het rijden bovenmatig angstig zijn waardoor rijden als zeer stressvol wordt ervaren. Vaak worden moeilijke trajecten niet meer gereden.
Rijangst als emotie
Met rijangst wordt veelal ook een niet-functionele angst bedoeld. Hierbij is rijangst een uit de hand gelopen emotie die autorijden overmatig belemmerd. Veel mensen zijn geregeld bang en gespannen tijdens het autorijden. De intensiteit van de angst en de daarmee samenhangende beperkingen verschillen per persoon.  Rijangst komt ook voor in fobische vormen, waarbij mensen alleen met intens panische gevoelens in de auto kunnen zitten. Rijangst is niet beperkt tot een categorie. Daarom zie je rijangst bij motorrijders, bij uitruk van geuniformeerde beroepen, vrachtwagenchauffeurs, jonge chauffeurs, ouderen, mannen en vrouwen etc. Rijangst komt ook veel voor bij mensen die lange tijd zonder problemen hebben gereden. Rijangst heeft bij deze laatste groep zelden iets te maken met technische vaardigheden of routines.
Meer informatie of aanmelden?
Kijk ook eens op de website www.rijangstlabel.nl voor nog meer informatie. Je kunt ook een afspraak maken met Laurens Wisselink van Motorprofessional, zie de contactgegevens hieronder. Een mail sturen mag natuurlijk ook.

Proefles motorrijden

Enthousiast over motorrijden maar nog niet zeker of het iets voor je is? Kom gerust langs voor een kop koffie en een introductieles. We kijken dan samen naar wat er bij jou past en hoe wij daar eventueel invulling aan kunnen geven. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

* verplichte velden