On Road Safety Trainingen

Er zijn drie groepen Voortgezette Motor Opleidingen te onderscheiden: circuit, off-road en on-road. De On-Road trainingen zijn onze passie en ons specialisme. Je leert door deze trainingen veiliger en met meer zelfvertrouwen door het verkeer rijden.

Hoe meer ervaring je hebt, hoe veiliger je rijdt. Toch sluipen er bij iedereen ook minder effectieve, soms zelfs gevaarlijke gewoontes in je rijgedrag. Dat kan al ontstaan nadat je je rijbewijs pas 10 weken hebt. Om veilig te kunnen motorrijden is het belangrijk dat je continu kunt inspelen op de telkens veranderende verkeerssituaties, zodat je vlot, maar vooral veilig door het verkeer kunt rijden. 

Ervaren motorinstructeurs leren jou hoe je je eigen motorfiets veilig kunt besturen. Praktische oefeningen zorgen ervoor dat je dingen snel opppakt. Je wordt getraind op de dagelijkse routine en op het voorkomen van gevaarlijke situaties. Daarom zullen we alle oefening voornamelijk (op een veilige en begeleide manier) in het verkeer doen. Er is geen andere manier om dit te leren. Aan het eind van de training ben je zelfverzekerder in het verkeer. Voor nog meer plezier en veiligheid tijdens het motorrijden.

 

Het aanleren van deze vaardigheden is niet eenvoudig. Onze trainingen zijn speciaal ontwikkeld om deze vaardigheden aan te leren. Dat gebeurt door middel van een situatiebespreking vooraf, een groepsgesprek over mogelijke risico's en oplossingen. Vervolgens gaan we de situaties / routes rijden, waar nodig met video opnames. Daarna evalueren we de rit, deels aan de hand van de video opnames. Zo nodig rijden we situaties meerdere malen, totdat je echt je veiligheidsvaardigheden verbeterd hebt. En dat moet merkbaar zijn voor jezelf en zichtbaar voor het overige verkeer.

Proefles motorrijden

Enthousiast over motorrijden maar nog niet zeker of het iets voor je is? Kom gerust langs voor een kop koffie en een introductieles. We kijken dan samen naar wat er bij jou past en hoe wij daar eventueel invulling aan kunnen geven. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

* verplichte velden